Summa sidvisningar

söndag 15 januari 2012

Recept: Dirtvain Kålpudding

God Damn! Har nyss gjort Kålpudding för första gången i mitt liv. Åwh. Det blev så äckligt jävla gott!!
Så, jag delar med mig av kvällens lek.

EXKLUSIV KÅLPUDDING MED EN NYPA KÄRLEK:

- Ett kolhuvud. (fast jag hade bara med ett halvt (orkade inte hacka hela..)
- 500g köttfärs. (Ta vad du känner för. Jag tog nöt för då behöver jag inte oroa mig så mkt om det inte skulle bli helt klart.)
- En burk med lingon. (Gärna en jätte stor burk med hela lingon, så kan man äta hur mkt man vill.)
- Lite smör för att smörja formen med..
- Lök. (Om man känner för det. Jag hittade en halv rödlök i kylen, jag skar två ringar av den och hackade ner den till små tärningar.)
- Salt och Peppar.
(- Det är bra att ha ett par handskar att jobba i, så blir man inte kletig och äcklig om fingrarna.. Ett smart tips..)



SÅ HÄR GÖR DU VÄRLDSBÄST KÅLPUDDING!

- Sätt ugnen på 180grader så att den hinner bli varm och go tills det är dags att sätta in formen med kärlek.
- Hacka så mkt kål du orkar eller vill ha, lägg det i en skål eller något. Varm upp en stekpanna och häll sedan ner den hackade kålen i den heta pannan. Fräs det så att den blir varm och mjuk. Krydda inte..
- Hacka ner lök och lägg den i en bunke.
- Ta köttfärsen, så mkt som du känner för och lägg ner även det i bunken.
- Häll ner lite salt och peppar i bunken.
- Rör om allt, massera in kryddor och lök i köttfärsen. Det är bra om du använder händerna så att verkligen alla ingredienser blir ETT. Då kan det sitta fint med ett par handskar för att det inte ska bli äckligt. Häll gärna på lite vatten och fortsätt massera köttet med dina fingrar.
- Lägg sedan till ungefär hälften av den stekta och varma kålen i bunken och arbeta in den i köttet. När du känner att det är klart och ser bra ut, (eller när du inte orkar längre för du är fruktansvärt trött i händerna ex.) lägger du ner köttfärsen i ugnsformen som du tidigare smörjt in med fett, exempelvis då smör.
- Häll sedan på resten av den varma kålen på toppen av köttfärsen. (Här tog jag och strösslade på lite med salt och peppar för det kändes rätt.)
- Ställ in ugnsformen i ugnen i ungefär 40 minuter. (Har du ögonen på din sida så ser du när det börjar bli klart.)
- Ta ut din kålpudding ur ugnen, men se upp för allt i världen att du inte bränner dig eller tappar formen i golvet.
- Lägg till lingon och servera!
- Vill du kan du också servera med kokt potatis, brunsås och saltgurka. Det höjer givetvis hela måltiden, men det är absolut ingen måste!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar